allt-om-inget

Alla inlägg under april 2009

Av Sussi - 6 april 2009 12:13

                   


Min mamma & pappa ringde nyss från Thailand. Dom ska vara där i 2 veckor och landade igår så dom har hela härliga semestern kvar!

Vädret var tydligen inte det bästa men det var varmt, 35 grader i skuggan. Lite för varmt för min del men nog blir man avundsjuk ändå!

Tänk om vi skulle ta en utlandsresa ändå!

Den tanken grusas väldigt fort av att titta sig runt..

Vi ska tilläggsisolera hela huset utifrån, vi har halva huset kvar att byta syllen på, 3 rum (kök, badrum och sovrum) kvar inne att byta ut och tilläggsisolera govet i. Dom ska även tapetseras och göras fina från golv till tak. Detta ska vi helst ha hunnit gjort innan vintern!!

Usch, orkar inte tänka på det nu..

Det har nog blivit så varmt i solen nu så man kan gå ut och sätta sig en stund!

Alla tråkiga tankar gömmer jag undan till en annan dag :)


Ha en solig dag!
















Av Sussi - 6 april 2009 07:32

Men jag kan inte klaga. Klockan ringde 6:15, snoozade några gånger innan jag gick upp. Jag måste alltid upp tidigt dan innan jag ska jobba. Annars kommer jag aldrig i säng på kvällen!

Eftersom jag är ledig idag, förflyttade jag mig från sängen till den mysiga divandelen i soffan.  Där jag halvligger nu och ska göra mitt bästa för att inte somna..

Det är kraftansträngning nog så här tidigt på morgonen:)


Jag vänder min trötta blick mot fönstret och tittar ut. Piggnar till lite när jag ser vilket kanonväder det ser ut att bli. Och det blåser ingenting. Härligt!

Jag börjar tänka på den där städningen som jag sköt upp från igår till idag..

Skrattar lite för mig själv när jag inser att den kommer nog bli uppskuten lite till.. Min sambo ligger och sover efter nattskiftet. Det kanske är lite taskigt att dra fram dammsugaren nu:)

Sen när han väl kommer upp är det så varmt ute så det enda som lockar då är solstolen med en bra bok..

Lite skit har ingen dött av!!!!

Av Sussi - 5 april 2009 23:55

Nu är det dags att gå och krama kudden!

Min vovve har redan kommit och glott på mig ett antal gånger med "nu är dags att sova blicken - kommer du aldrig". Hon började redan innan åtta att puscha för att gå och lägga sig. Jag tyckte kanske att det var i tidigaste laget då. Men nu tänker jag göra henne till viljes!


Sov så gott


Av Sussi - 5 april 2009 22:22

Den bästa efterrätt som finns är pannacottor av alla dess slag. Jag brukar göra vanilj eller choklad pannacotta normalt. Man nu hittade jag det här receptet. Jag bara älskar lakrits så det här blir nästa godsak att göra..!

 

Lakritspulver finns i krydd- och delikatessbutiker

1,5 st  gelatinblad

4 dl  grädde

1 msk  lakritspulver

2,5 msk  socker

Garnering   hallon, eller andra bär eller frukt

0,5 msk  lakritspulver

Tillagning

8 små glas


20 minuter + 3 timmar


1. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Koka upp grädde, lakritspulver och socker. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet ur vattnet, lägg det i den varma grädden och rör om. Låt svalna.
3. Fördela lakritspulver i botten av glasen. Häll upp pannacottan i glasen. Ställ dem i kylen i minst 3 timmar (jag brukar lämna dom i kylen över natten).
4. Garnera pannacottan med hallon eller andra bär eller frukt.



Av Sussi - 5 april 2009 19:39

 


Nu ska gubben åka till jobbet. Några söndagar i månaden jobbar han natt och är ledig på måndagen istället.. Nu börjar alla planer ta sin början. Ska jag titta på tv, kolla på film, städa, eller sitta vid datorn..

hihi Gissa vilket alternativ som kommer plockas bort först?

Jag är också ledig på måndagar så jag kommer nog vara vaken en stund i kväll så jag hinner nog lite av alla dom tre alternativ som blev kvar (städningen är fortfarande borttaget).


Ha en trevlig kväll.

Av Sussi - 5 april 2009 15:59

Efter 14 tiden var det en stor gul sak som kämpade sig igenom molnen..

Så trevligt tänkte jag och gick ut för att sätta mig. Men jag hann inte så långt innan jag vände och gick in igen! Vart kommer denna blåst ifrån?

Det var ju inge skönt alls ute. Snacka om lurad på konfekten..

Så jag gick in och satte mig framför datorn igen :)




Av Sussi - 5 april 2009 14:15

Nu framgår det inte av bilden men jag undrar vilken hårfärg hon har?




Av Sussi - 5 april 2009 12:44

Jag har läst denna bok som jag hade lite svårt att lägga ifrån mig!!



"I den lilla staden Rain Valley händer sällan något, men en dag dyker en liten flicka upp från de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte fastställa flickans identitet. 
Julia Cates var till helt nyligen en framstående barnpsykiater i Los Angeles, men en skandal förstörde hennes karriär. När hon får ett desperat telefonsamtal från sin syster, polischef i hemstaden uppe i nordvästra USA, tar hon chansen att komma bort ett tag. Rykten sprids snart om "vargflickan" och doktorn som tagit sig an henne och återigen ifrågasätts Julias kompetens. Men för Julia är ingenting viktigare än den lilla flickan, som hon kallar Alice, och som sakta börjar återvända till livet. Då uppträder plötsligt en man som säger sig vara far till barnet, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter?"

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards