allt-om-inget

Alla inlägg under november 2009

Av Sussi - 11 november 2009 19:15

Idag efter jobbet träffade jag mamma (igen). Helt otroligt hur mycket vi har träffats och pratat senaste veckan :-) Tyvärr brukar det gå ganska lång tid mellan gångerna!! Men idag begav vi oss ut på nya äventyr :-)

Jag tog en bild på vad jag kom hem med men jag tror nog ändå det kan vara svårt att gissa vart vi varit!!?


  


Nämen, vad skådar man till höger på bilden?

Då har man gjort det igen då.. *Suck* ännu fler ljushållare!!

Men om jag kallar dom för snapsglas så kanske sambon tycker det är okej hihi

Jag blev jätteglad när jag såg att dom hade ett stort vitt 3-veksljus där så det kommer hamna i gula påsen nästa gång. Det är alltid kul med en anledning att återkomma!!

Av Sussi - 11 november 2009 07:02

  

Fy sjutton så jobbigt det är att ta sig upp ur sängen vissa mornar (stavas det så??).

Snoozeknappen har fått jobbat rejält!! Varför kan jag inte bara gå upp när klockan ringer första gången?? Varför ska det vara så svårt? *gäspar så tårarna rinner*

Och hur vore det om man kunde somna i tid på kvällarna men det känns som en omöjlighet just nu. Boken jag läser är alldeles för bra för att lägga i från sig förrän man måste (alltså när man vaknar och boken ligger över bröstet hihi)

Och det gör ju inte saken bättre när man möts av en superpigg arbetandeförman som säger godförmiddag när man kommer till jobbet!!

Pigga människor borde förbjudas på morgonen (är rätt säker på att det är min avundsjuka som talar hihi)


Ibland undrar man verkligen hur man tänker..

Jag äter inte pepparkakor förrän efter 1:a advent.

Glögg intas bara på Julafton. Aldrig innan!

Men Julmust dricker man från slutet av oktober nångång!!!

Vilken dubbelmoral hihi






Av Sussi - 10 november 2009 19:05

  


Efter jobbet åkte jag till plantagen för att titta om det fanns lite dekoration, billiga ljus och eventuellt en blomma..

Ljusen från partyt jag hade i fredags kommer inte förrän om ca två veckor så man vill ju har lite fint att elda fram till dess med (ignorerar just nu att jag har en hel låda full med olika ljus).

Jag tänkte innan jag kom till plantagen att jag inte skulle köpa nån ljusstake eller ljushållare för jag har alldeles för många utplacerade runtom i huset. Av nån konstig anledning så köper jag alltid sånt!!?

Jag hittade ingen blomma jag ville ha så nåt sånt köp blev det inte. Men däremot köpte jag två klotljus och röd dekoration att ha i mina ljushållare till jul! Vad tror ni mer slank ner i korgen!!? Tror ni jag kunde hålla mig??

Är man svag så är man!!

För nog sjutton hade jag en ljushållare med mig hem..  

Det var ju halva priset ju!! :-)

Om jag inte säger nåt till sambon så kanske han inte märker att jag kommit hem med ännu en. Han verkar inte ha märkt nåt än i alla fall!

Visst förstår väl ni att det inte gick att undgå den här!! Sa jag att det var halva priset hihi


  


Av Sussi - 9 november 2009 21:15

  


Då har ännu en helg passerat men tiden har bara runnit iväg!

Och även fast jag har hunnit med en storstädning, ett ljusparty, ett restaurangbesök och bio så känns det som om jag inte har hunnit gjort nåt! Det är nästan så att man har lite panik :-)

Innan man vet ordet av det så är det julafton! Fast jag längtar faktiskt lite till årens julfiranden..

Den 19:e december ska jag fira med familjen. Mina föräldrar åker utomlands över julen (*hrm* inte alls avundsjuk) så vi tidigarelägger det julfirandet och på självaste julafton ska det vara julfirande hemma hos oss.. en vänskapsjul men några av våra närmaste vänner och deras familjer! Vi kommer att bli allt mellan 9-15 personer. Det är första gången vi firar jul ihop med vänner så det ska bli riktigt trevligt :-)

På Juldagen åker vi till sambons pappas släkt och firar. Där bjuds det på ett lite mer Estländskt julbord. Allt faller inte direkt mig i smaken men några saker går ner ändå!

Nu när jag tänker efter så ska vi försöka klämma in julfirande med sambons mamma med familj också!! Hmm, hur ska det här gå??

Vi kommer var så less på julmat när julhelgen är slut..

Som jag skrivit förr så får man köpa mååånga julklappar :-)

Av Sussi - 9 november 2009 15:15


Det var sååå nära idag att vi fick njuta av solen. Den höll nästan på att kämpa sig igenom molnen.. Vi har inte varit bortskämda här med det senaste tiden. Hela helgen har lamporna varit tända överallt härhemma så man överhuvudtaget ska se nåt!

Visst är det mysigt med levande ljus men att få se solen då och då piggar upp humöret och orken ganska mycket. Man kanske ska köpa en sån där lampa som ska var nån ersättning (vad den nu kallas) och det är inte ett solarium jag menar hihi

Sambon frågade mig så fint på dan idag om jag skulle följa med på en promenad på 1½ timme..

Är han galen, tänkte jag!! Ska en latmask ut och gå så länge. Jag tackade artigt nej även fast jag vet att det antagligen är exakt det jag skulle ha behövt för att komma ur den här latheten. Nu så här i efterhand har jag lite dåligt samvete över det men det är inte kul att gå ut i det här höstrusket om man inte måste!!

Fram med lite sol nu så kanske orken återvänder!!


Vilket val blev det tidigare idag???

Jo, det blev en film. En riktig tjejfilm! En helt underbar men lite komplicerad kärlekshistoria :-)

Sånt kan man aldrig få för mycket av. Sambon var nog glad att han låg och sov så han slapp se den med mig. Det är inte hans typ av film precis. Det kan ju vara så att jag vill hålla hand under filmen (hemska tanke) hihi


  


Dakota Skye är 17 år gammal och har en superhjältekraft. Hon kan se sanningen bakom alla lögner. Eftersom alla ljuger har Dakota blivit bitter och apatisk mot världen, men en dag kommer Jonah till stan. Han är annorlunda..

Av Sussi - 9 november 2009 06:36

Efter att ha bott här ute på landet  i vårat lilla hus i snart 7 år så skulle man ju kunna tro att man var en mästare på att göra upp eld i öppna spisen!! Hrm, man kan ju undra om jag nånsin tänt nån eld förr!!?

En halvtimme för att få igång hela schabraket!! Och då kan jag inte skylla på att veden var blöt heller men nu ÄNTLIGEN brinner det så fint så :-)

Här kan man springa in och ut genom dörren utan att Doris reagerar alls... vilken vakthund hihi


Nu börjar Mango/Mandarindoften sprida sig i vardagsrummet från det tända 3-veksljuset på bordet.. myspys :-)

Så nu är frågan, ska jag läsa boken "Tusen strålande solar" eller ska jag titta på film?? Dessa val vi måste göra i livet... hihi


  

OM

Av Sussi - 8 november 2009 17:04

  


Om jag struntar i att laga mat..

Om jag inte plockar fram nåt överhuvudtaget så finns det ju inget att ställa tillbaka..

Om jag inte reser mitt arsle ur soffan..

Om jag bara sitter här och njuter av dom tända ljusen och med laptopen i knät..

Så blir det ju inget stökigt alls :-)

Att jag inte har tänkt på det här tidigare!!!!


Nu ska jag bara binda fast sambon och Doris i soffan, dom har inte riktigt samma uppfattning som mig hihi





  




Av Sussi - 8 november 2009 11:32

Vad skönt det är när tröttheten infinner sig precis när man tycker att det är dags att gå och sova, att tandvärken (åt alldeles för mycket godis på bion) kommer som ett brev på posten, att sambon fortfarande är lite krasslig och hostar och snarkar, att man bara måste gå och ta sig en värktablett *inte alls ironisk*

Som tur var så har jag en bra bok att läsa (Tusen strålande solar) så det gjorde jag fram till halv 4 i morse.. på soffan!! Så att jag sov till kl 11 kanske inte är så konstigt, men att sambon också gjorde det..

Han lär ju vara utvilad med tanke på att han gick och la sig före halv ett (mestandels av tiden innan sänggåendet sov han på soffan). Fast det är ju bra med tanke på att han jobbar natt i natt och jag brukar ju alltid tjata på honom att han måste sova ordentligt innan ;-)


Idag är det ju pappornas dag. Min pappa vill inte ha nån present och han tycker inte det är nåt att fira. Det är bara komersiellt dravel. Det är ett sätt för handeln att kunna blåsa folk på pengar!! Det är min pappa det hihi

Så varje år tar jag telefonen och ringer och säger att jag älskar honom istället. Så ta dig i akt pappsen.. snart kommer samtalet :-)


  




Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skapa flashcards