allt-om-inget

Alla inlägg under mars 2010

Av Sussi - 17 mars 2010 07:00



  


Onsdag! Halva veckan har gått men ändå känns det som om det är hur långt som helst kvar till fredag. Varför kan det inte vara tvärtom? Att man jobbar 2 dagar och är ledig 5. Det vore väl underbart :-)

Och självklart får man lika mycket pengar som man tjänar idag. Tänk vilken timpenning man skulle ha! Helt klart den timpenning man förtjänar ;-)


Igår efter jobbet träffade jag mamma på Chilli. Vi skulle bara in och titta på en matta mamma var intresserad av. Mamma köpte inte någon matta men hur tror ni det gick för mig som bara skulle följa med som moraliskt stöd?? 

Inte lika bra..

Jag hittade en sån fin lampa för endast 99 kr.


  


Nu är sambon nöjd och glad för han gillade inte den turkosa lampan som stod där innan. Fast helt nöjd tänker jag inte göra honom, man är väl ändå kvinnan i huset!! Jag har bara flyttat den till bokhyllan i vardagsrummet ;-)


  


Sen flög 8 stycken av dom här tallrikarna på mig också!

Jag har letat efter nya tallrikar ett tag nu. Så när jag hittade dom här för ynka 10 kr styck kunde jag inte motstå. Nu fick jag dessutom en anledning att åka till Ikea och köpa djupa tallrikar och assietter som matchar.

Nämen vilken otur.. verkligen!! ;-)


Är det någon som sett 5:ans "Dating in the dark"?

Helt otroligt att folk går med på det där. I och för sig ska vi tv-tittare vara lite glada över det för det är ju faktiskt ganska kul att titta på hihi 

Men så bortgjorda dom flesta blir. Efter att ha varit sååå kära i mörkret så tänds lamporna. Då är det inte många som kommer över att utseendet inte passar!!


  


SVAR MAN INTE RIKTIGT VÄNTAT SIG!!


Fråga: Hur gör du för att släppa ett rått ägg på ett cementgolv utan att knäcka det?
Svar: Cementgolv är väldigt svåra att knäcka!


Fråga: Om det tar åtta män tio timmar att bygga en vägg, hur lång tid tar det då för fyra män att bygga väggen?
Svar: Ingen tid alls, den är ju redan byggd!


Fråga: Om du har tre äpplen och fyra apelsiner i ena handen och fyra äpplen och tre apelsiner i den andra handen vad har du då?
Svar: Väldigt stora händer!


Fråga: Hur gör du för att lyfta en elefant med bara en hand?
Svar: Inga problem, eftersom du inte kan hitta en elefant med en hand!


Fråga: Hur fixar man att inte sova på åtta dagar?
Svar: Duh.. Man sover på nätterna!


Fråga: Om du kastar en röd sten i ett blåskimrande hav, vad händer då med stenen?
Svar: Den blir blöt och sjunker, så enkelt så!


Fråga: Vad ser mest ut som ett halvt äpple?
Svar: Den andra halvan!?


Fråga: Vad kan vi aldrig äta till frukost?
Svar: Ehhh.. Middag!


Av Sussi - 16 mars 2010 07:00

Jag får börja med att tacka så hjärtligt för alla gratulationer..


Nu är min födelsedag över och den har varit lyckad som vanligt.

Trots att jag inte firar så lyckas ändå några presenter ramla in och för dom är jag otroligt tacksam :-)


  


Syster med familj hade köpt dom här två otroligt vackra ljushållarna. Ljushållare funkar ju alltid hos mig ;-)


  


Av mamma och pappa fick jag pengar och dom här två fina påskliljorna. Som ni ser är krukorna lite omaka. Precis när mamma kliver ur bilen här så råkar hon drämma i påsen i bildörren. Krasch sa det och ena den vita krukan gick sönder! Gissa vem jag brås på!!!? ;-)

Så det var bara att ta fram en annan fin kruka jag fått av mamma förr och vips blev det lika fint som med den vita :-)

Appropå att brås på mamma!! Vi upptäckte när vi kom hem sent igårkväll att jag på nåt sätt missat att lägga på luren när jag pratade med mamma på mobilen tidigare på dan så över 8 timmar hade räknaren på telefonen gått till. Nu är det bara att hoppas att samtalet brutits i alla fall. Annars blir det dyrt!!

Sambon gjorde sitt yttersta för att försöka ringa och ta reda på det och jag (den som var skyldig till hela fadäsen) öppnade present.. ;-)


  


Presenten från sambon. Det går ju att gissa vart den kommer ifrån ;-)


   


Ett jättefint halsband med tre olika hjärtan och orden Love på det största hjärtat. Tack älskling!! Det är jättefint :-)




Magen höll och jag mötte upp min vän på Gränby Centrum på eftermiddagen. Lite presenter till mig själv hittades också :-)

Jag ser att temat blev svart med knappar hihi


      


Men jag hamnade fort i lä med mina ynka 3 plagg för 300 kr. Min vän är ingen vidare fan av att shoppa (ja, jag vet.. jättekonstigt hihi) men när hon ger sig tusan på det så är hon riktigt duktig ;-)

Den här gången så handlade hon bara till sig själv och det är hon väl värd. Som dom flesta mammor så brukar hon normalt bara handla till sin dotter. Men min vän behöver också nya fina kläder till sitt nya stundande jobb ;-)


Jag tyckte det skulle vara kul och se vad den här magsjukan jag hade gjorde för vikten så jag klev upp på vågen idag. Fem kilo hade jag gått ner på 4 dagar! Jösses. Kan man fortsätta så här så tar det inte lång stund innan man nått sin idealvikt igen hihi

Men visst det är väl inte det trevligaste sättet att gå ner på men vad sjutton!! 5 kilo!!!! ;-)

Men det finns en baksida.. Sambon mötte upp oss och för en matbit på en Italiensk restaurang som fanns där. Vi beställde in en varsin pasta. Min innehöll champinjoner och kycklingbröst. Hur god som helst :-) 

Men tror ni jag orkade någonting då!!!??

En tredjedel av innehållet fick jag i mig. Resten fick jag be att få med mig i en doggybag. Fast det kanske inte är så tokigt ändå! Nu fick jag ju med mig den goda pastan till jobbet som matlåda idag istället ;-)



Av Sussi - 15 mars 2010 11:45

Tydligen, som vanligt så har jag uttryckt mig lite galet igen! Förra inlägget verkar vara svårt att tyda hihi

Ja, det stämmer.. Jag fyller år idag  

Men min sambo och jag har inte förlovat oss idag utan för mååånga år sen men vi firar förlovningsdag idag också :-)

Fast personligen tror jag inte det var bara för minnets skull han la förlovningsdagen samma dag som min födelsedag. Han blev nog sotis på att inte han fick några presenter.. Så måste det nog vara hihi

Av Sussi - 15 mars 2010 07:00

Det var ju det här med ätandet. Jag min nöt tyckte det var en bra idé att äta godis på dan igår när jag knappt fått i mig något på flera dar!! I ett svagt ögonblick trodde jag att jag var bra i magen. Ni kan ju gissa vad det resulterade i. Ja, just det, helt rätt! En helt otrolig magknip!!

Efter det blev det inte mycket mer i matväg. Godis på fastande mage säger sig ju självt hur det blir. Det är lite för hårdsmält.. Idiot :-(

Så nu får vi se hur det blir idag. Det är tänkt att jag ska möta en god vän för en eftermiddag med shopping och mat. Men maten får jag nog i sånt fall ställa in eftersom jag inte vet hur magen reagerar.

Jag firar inte mycket men det skulle ju vara kul att träffa en av mina goda vänner just idag.

Drömmen jag hade inatt måste ha blivit inspirerad av att en kompis åkte till Thailand igår, för det var där jag var med massvis av familj och kompisar. Men just på min födelsedag hade alla gjort upp andra planer och det slutade med att jag fick spendera den alldeles ensam på ett helt nytt ställe :-(


  


Sambon tog dessutom det säkra före det osäkra och körde förlovningen samma dag. Mindre risk att han ska glömma bort den då ;-)

Så nu är det bara att hålla tummarna att jag kan komma iväg så jag kan hitta den perfekta presenten till den perfekta sambon :-)

  





Av Sussi - 14 mars 2010 08:45

Även om jag gillar Annas låt så blev jag faktiskt lite besviken över att hon vann! Salem var min favorit. Vi i Sverige röstar alltid lite för mycket med våra hjärtan. Vi kommer ihåg Anna barfota från Idol men dom i Europa har inga såna minnen av henne. Tyvärr så tror jag hon kommer få svårt att gå vidare från kvalet. Jag hoppas givetvis att jag har fel och att även Europa faller för hennes röst.

Nu får vi vänta till i maj för att få svaret på den frågan..

Syster med familj vågade sig hit trots min magsjuka natten till fredagen så nu är det bara att hålla tummarna på att dom ska klara sig.

Igårkväll var det godis, chips, morötter, gurka och dip på bordet och jag tog inget annat än lite grönsaker och dip. Även om jag mår okej har jag inte riktigt fått igång matsuget än. Tydligen behöver magen en lååång startsträcka. Igår fick jag inte i mig mer än 3 mackor, ett ägg och grönsaker och dip. Bättre än inget i alla fall. Dessutom kommer jag säkert gå ner massvis i vikt! Man måste försöka hitta dom positiva sakerna ;-)



Dom båda pojkarna snart 5 och 8 år somnade innan omröstningen var klar. Lika bra var väl det eftersom Manboy var 8 åringens favorit och tycker 8 åringen så, tycker givetvis 5 åringen likadant ;-)

Så det var nog en besviken liten kille som vaknade i morse..


  



Av Sussi - 13 mars 2010 10:45

  


Oj vad skönt det var med en lååång natts sömn! 10 härliga timmar :-)

Det känns verkligen som om jag behövde det..

Igår blev det inte mycket till mat inte. En risifrutti på dan och fil och flingor på kvällen. Allt fick jag behålla dock och idag mår jag riktigt bra igen.

Jag pratade med pappa på telefon i morse och dom räds inga baskelusker inte, dom kommer :-)

Nu är det bara syster med familj som ska bestämma sig!

Melodifestival blir det även om vi är ensamma eller inte.

Ska faktiskt slänga iväg en liten röst på Salem Al Fakir. Tycker den låten skulle passa bäst i stora finalen. Ska bli spännande att se vem som vinner!


Willy höll sig kvar ännu en vecka i Lets Dance. Han ser mer och mer förvånad ut när han slår ut bättre och bättre danspar. Men det är ju trotsallt en show men nästa vecka får han det nog svårt. Jag slängde iväg två röster ikväll på mina favoriter Claudia och Mattias. Jag hoppas verkligen att det är dom två vi får se i en final.


Hör och häpna.. i morse bestämde sig sambon för att vara hemma och städa medans jag tog morgonpromenaden. Att gå i nollgradigt och solsken klagar man ju inte på. Vi mötte Doris värsta fiende (en liten tax som heter Ida). Normalt brukar Doris bli galen då men i morse skötte hon sig exemplariskt. Inte ett ljud :-)

En liten bit längre fram mötte vi en helt okänd hund och en person som kom ridande på en häst! Här såg jag värsta scenariot framför mig.. Doris börjar skälla, den andra hunden börjar också skälla och hästen skenar!!! Men inte behövde jag vara orolig inte, hon gick bredvid mig med en vaksam blick men sa inte ett ljud! Det är mattes tjej det  



  


Den här historian är ganska lång men den är helt klart värd läsningen. Jag säger bara en sak.. PINSAMT!!!


Det var en gång en kvinna som verkligen älskade bruna bönor och fläsk. Tyvärr gav bönorna henne alltid en väldigt kraftig och pinsam reaktion i form av gaser. Då det blev klart att hon och hennes fästman skulle gifta sej bestämde hon sej för att sluta äta bruna bönor. Ett år senare gick hennes bil sönder på väg hem från jobbet Hon bodde ute på landet och ringde till sin man och berättade att hon skulle bli sen eftersom hon tänkte promenera hem. På vägen hem passerade hon ett litet matställe som lockade med dagens rätt: bruna bönor och fläsk - det var mer än hon kunde motstå, särskilt som hon inte hade ätit nåt efter frukost. Eftersom hon hade ett par kilometer att gå hem så räknade hon med att hon kunde gå av sej alla bieffekter av bönorna innan hon nådde hemmet.

Så hon stannade och glufsade i sej en rejäl portion med bruna bönor. Hela vägen hem pruttade hon oavbrutet, det nästan brann i baken. När hon väl kom hem kände hon sej säker på att hon skulle kunna kontrollera sej. Hennes man blev glad över att se henne och sa: "Jag har en överraskning till vår middag!"

Han band för ögonen på henne och ledde henne till en stol vid bordet. Men precis när han skulle ta bort ögonbindeln på henne ringde telefonen. Han fick henne att lova att inte ta av ögonbindeln förrän han var tillbaka. Så gick han för att svara i telefonen. Dom bruna bönorna hade fortfarande en stark effekt, och pressen blev ohållbar. Medan mannen var ute ur rummet tog hon tillfället i akt och lyfte på ena skinkan och fes. Det inte bara lät högt - det luktade som en gödselspridare som kört över ett dött djur i närheten av en soptipp. Hon trevade med handen på bordet och hittade en servett och viftade energiskt i luften runt sej. Så lyfte hon på den andra skinkan och lät odören strömma ur henne tre gånger till. Medan hon lyssnade noggrant för att höra konversationen i det andra rummet fortsatte hon att fisa i flera minuter. När hon hörde sin man lägga på luren slutade hon fisa och viftade i luften några gånger till med servetten, la den i knät och placerade sina händer över den. Hon log och såg väldigt oskyldig ut när mannen kom tillbaka.
Han bad om ursäkt för att det tagit så lång tid och frågade om hon hade tjuvkikat. Hon försäkrade att hon inte hade gjort det. Då tog mannen av hennes ögonbindel och överraskningen avslöjades: Runt henne vid bordet satt tolv middagsgäster för att önska henne en fin första bröllopsdag.





Av Sussi - 12 mars 2010 13:02

 


Jag som hade en så rolig helg inplanerad. I kväll skulle vi ut och äta på min favoritrestaurang Java. I morgon kommer mamma och pappa och fikar på dan och syster med familj kommer och titta på melodifestivalen med oss på kvällen. Jätteskoj!! :-)))

Men vad händer sent i gårkväll då???? Jomenvisst.. Jag blir magsjuk!!

Och det var inte den nådiga sorten heller..

Jag som inte varit magsjuk sen en utlandsresa för säkert 10 år sen (ni kanske anar lite bitterhet hihi). Javabesöket är defenitivt avbokat men morgondagen kanske kan bli av. Hörde från syster att man ska vara symtomfri i 24 timmar. Ca 4 i morse var sista gången skytteltraftiktåget gick för min del men har vi otur så kanske sambon får det med.

Only time will tell ;-)

Men lite dumsnål är man. Jag lider stora samvetskval att jag var tvungen och sjukskriva mig idag. En hel dags karens :-(

Men jag tror nog inte jag var så välkommen till jobbet även om jag skulle ha velat. Sånt är livet..



Av Sussi - 11 mars 2010 18:00

Min arbetstid är mellan 6:30-17:00. Sen har jag ju turen att vara ledig på måndagar. Nu har vi dessutom väldigt lite jobb. Oftast är man klar vid 15-tiden, sen får jag oftast sitta och vänta tills kl 17 innan jag får gå hem. Tyvärr har jag ingen kompledighet kvar att ta ut. Så när chefen kommer in och säger.. gå hem! Då drar man innan han hinner ångra sig!! Det är andra gången den här veckan och det är mycket uppskattat :-)

Tyvärr så har vi ju så lite pg a den stundande nedläggningen. Dom har redan börjat norpa kunderna vi har och börjat flytta över dom till andra anläggningar. Så tyvärr blir det bara mindre och mindre..


Hörde på radion nu att det skulle röras om i plånboken igen. En tvåkrona och en tvåhundrakronorssedel skulle tillkomma!

Femtioöringen ska slopas och tjugolappen skulle försvinna och ersättas av en tjugokrona! Jag tyckte det var bra som det var. Ta bort femtioöringen bara så är jag nöjd. Men men vem lyssnar på mig?

Snart är det väl som på medeltiden, bara mynt!! Det kommer bli tungt att släpa på handväskan då ;-)


  





Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skapa flashcards