allt-om-inget

Alla inlägg under april 2010

Av Sussi - 14 april 2010 07:00


Sådärja!! Då var våren infirad på riktigt! Årets första glass är intagen :-)

Det var ingen lakritspuck precis men den gick ner fin fint ;-)

Ja, ja.. jag vet att det är en vardag och jag inte ska äta godis då men när man firar in våren så måste det ju vara tillåtet!!?? ;-)

Jag ska erkänna att det slarvats en hel del senaste 2 veckorna med godisätandet. Det är ju så förbannat gott ju!!

Nu är det nya tag som gäller..  igen!!

Jag vill helst inte stå i vassen och bada! ;-)


  


Igårkväll hörde dom av sig om jobbet jag sökt. Dom hade valt en annan kandidat. Jag frågade varför, tydligen så var det varken att jag glömde väskan, gick in i fel rum eller vilsekörningen som avgjorde utan den kandidaten dom valde behövde tydligen inte så mycket i lön! Att jobba för en minimilön är väl inget jag drömmer om precis. Allra helst inte om man ska pendla! Nu sa han att dom eventuellt skulle anställa en till snart och att dom kanske hör av sig när det är dags. Men om dom inte ville betala den lönen jag ville ha första gången, varför skulle dom göra det senare?

Only time will tell..

Tack för alla hållna tummar!

Förhoppningsvis får ni hålla tummarna för mig igen snart ;-)


     


Lika bra som vad??


Om du kan börja dagen utan koffein


Om du kan komma igång utan ginzeng och guarana piller


Om du alltid kan vara munter och inte bry dig om värk och smärta


Om du kan låta bli att klaga, och störa människor med dina problem


Om du kan äta samma mat varje dag, och vara tacksam för det


Om du kan förstå när dina vänner är upptagna och inte har någon tid över för dig


Om du kan ha överseende med att dom du älskar låter sin ilska gå ut över dig (trots att du inte har gjort något fel) när något går snett


Om du kan bli kritiserad och få skulden utan att bli arg


Om du kan ignorera en god väns lägre utbildning och aldrig rätta honom när han har fel


Om du kan låta bli att behandla en rik vän bättre än en fattig


Om du kan leva utan att ljuga och bedra människor


Om du kan övervinna nervspänning utan medicinsk hjälp


Om du kan slappna av utan att behöva dricka sprit


Om du kan somna utan att ta hjälp av sömnmedel


Om du ärligt kan säga att djupt i ditt hjärta så har du inga fördomar mot varken religion, andra folkgrupper, politik eller andras tro


Då min kära vän, då är du nästan lika bra som din hund






Av Sussi - 13 april 2010 07:00

  


I morse tog jag mig 50 min sovmorgon.. Inte frivilligt visserligen men tydligen så tyckte min kropp att jag behövde det! Jag vaknade med ett ryck och sen var det fullt ös, vilket Doris var lite mer tvivlande till. Hon är ju inte van att stressa och morgonpromenaden måste hon ju få. När hon väl gjort sina behov fick vi oss en löpartur tillbaka, nu ska jag inte ljuga och säga att jag orkade springa hela vägen men en bit i alla fall ;-)

Det är ju så man skäms, fy vilket dåligt flås man har!!

Men mitt stressande lönade sig, (även om man stirrar runt mer än vad man fick saker gjort) till jobbet hann jag i tid! Hur jag lyckades med det har jag ingen aning om eftersom jag fick vända för att hämta både koppel och  mobiltelefon som jag glömt hemma! Här har jag gått och oroat mig över att jag kanske kan missa ett samtal om jag stänger av den en timme, så håller jag på att glömma den hemma en hel dag.. Så klantigt!!


Jag skippade att åka in till mötet igår!

Först och främst så var det bara ett bemanningsföretag som skulle komma så jag antar att dom säkert bara skulle informera om att det finns en möjlighet att bli anställda av dom men det är en allra sista utväg för mig! Det kändes onödigt att sitta och åka 4,5 mil för den informationen när jag har jobbarkompisar som kan berätta vad dom sa idag istället..

Men att dom skulle ha hört av sig från jobbet jag sökt precis då, behövde jag inte oroa mig för. Det har varit helt tyst på telefonen igår!

Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge... eller???


Även igår gassade solen och det var en riktigt varm dag. Jag älskar verkligen den här årstiden. Bara på ett dygn har det hänt så otroligt mycket på tomten. Nya blommor har pluppat upp lite varstans :-)


      


Vad heter dom här blommorna?? Någon som vet?? Klicka på bilderna om du vill se dom större. För mig som inte har den blekaste vad dom heter kan ni lura hur mycket som helst! ;-)


Röjningsarbetet fortsatte igår med och nu är jag klar med klippningen av buskar.. Äntligen!!! Mina armar klarar inte mer nu! Vem kunde gissa att man kunde få träningsvärk av att ansa lite på tomten!!?

Jag visste inte ens att jag hade muskler överhuvudtaget hihi

Dessutom måste mina upprispade armar få läka! Det var ju lika varmt igår så ärmarna åkte upp igen.. Att man inte lär sig!!! ;-)


Jag gick bort och spanade lite i grönsakslandet. Det ligger en myrstack precis bredvid (där var det livat nu, kan jag säga!) så vi fick samsas lite om platsen. Man fick liksom stå på ett ben i taget för att inte bli ett klättertorn för dom.. Det värsta är att det är rödmyror!!

Vi testade att hälla kanel runt landet förra året och det fungerade jättebra (tills det regnade i alla fall). Myrorna gillar inte att gå i kanel så dom gick runt istället. Vi får väl hoppas det fungerar lika bra i år annars får nog sambon ta bort myrstacken, hur man nu gör det??


  


Jag blev så glad när jag såg att rabarberna är på väg upp :-)


  


Och även gräslöken har kommit en bra bit på väg! Nu ska jag bara bestämma mig för vad jag ska odla i resten av landet. Det finns bara en sak jag bestämt mig för än och det är sallad..


  


Ibland måste man göra en liten paus i trädgårdsarbetet för lite nöje också! Dragkamp är lite mer spännande att leka med Doris när hon faktiskt kan ta i lite. Inne är det ju så svårt, då hon glider hela tiden.

Jag säger bara.. shit så stark hon är!!


  


Däcket fick hon i present för många år sen men det är fortfarande en favorit. Det först hon gör när hon kommer ut är att hämta antingen bollen eller däcket! Man måste ju vara beredd om det är leka på gång ;-)

Jag skrev i förra inlägget att hundarna nog skulle vilja ha snö året om men när jag tittar på Doris så inser jag att hon nog mår som allra bäst nu. Det är precis lagom varmt för henne nu..


  

Av Sussi - 12 april 2010 06:30

  


Som vanligt så är jag ledig måndagar men som det ser ut nu så måste jag åka in till jobbet en timme eller två för att gå på ett möte! Det är visserligen helt frivilligt.. Det är ett bemanningsföretag som ska komma. Eftersom företaget jag jobbar för nu ska lägga ner och jag inte hört ett ljud om det andra jobbet jag sökt, så det är väl lika bra att masa sig iväg och lyssna om det är något intressant! Men lite nervös är jag för att vara tvungen att stänga av mobilen ett tag, tänk om företaget jag sökt jobb på skulle ringa precis då!! Nu när jag tänker efter blir jag inte bara lite nervös över det.. Vill jag ens stänga av mobilen?? Jag kanske missar samtalet!! Usch, nu fick jag beslutsångest :-(


Efter en lång sovmorgon igår så var det bara att sätta på sig jobbarstassen och bege sig ut på tomten för lite trädgårdsarbete. Vi är alltid för lata på hösten för att klippa ner buskar och sånt så på våren har vi inget val! Nu åkte flera buskar väck eftersom dom ändå hade blivit så förstörda av den tunga snön!


  


Inte vacker!! Bort.. bort.... bort!!!


  


Ahhh mycket bättre!! :-)

Men jädrans vilken insyn det blev från vägen upp till huset! Den där fula busken gjorde ändå en hel del nytta..    


Eftersom det var så himla varmt ute så drog jag upp ärmarna, vilket inte var det allra smartaste när man klipper buskar! Nu ser jag inte klok ut på armarna med alla dom röda risporna.. Och kliar gör det också ;-(


    


Ta da..

Nu undrar man ju bara vem som ska få grenarna som ligger på marken att mirakulöst försvinna? ;-)

Jag tog mig en titt in i uterummet (som syns bakom den superfina klippta busken hihi). I taket och på bordet fanns det dekorationer kvar från kräftskivan vi hade förra året. Det kanske man också ska ge sig på att få bort.. Nån dag.. ;-)


  


För första gången i år så kunde jag hänga ut tvätten för att torka!

Det finns inget som doftar godare än soltorkad tvätt! Nu har verkligen vårkänslorna infunnit sig på riktigt :-)

Det var temperaturer upp mot 15 grader idag! Jätteskönt :-)

Fast Doris gjorde allt hon kunde för att hålla kvar vid vintern ett litet tag till. Hon höll till vid en av dom få snöhögar vi har kvar på tomten..

Vi människor är så less på snön nu men hundarna skulle nog inte ha någonting emot snö året om!!?


  


Jag måste bara få visa!!

Jag planterade en massa jordgubbsplantor förra året. Kolla bara :-)))))


  


Här blir det jordgubbar minsann! Det roligaste är att det börjat växa från alla plantor jag planterade :-)


Även inomhus behövdes det en rejäl uprrfräschning av växtlivet! Som tur var så var det inte samma liv och rörelse på dom här som det brukar vara på Doris när hon blir tvungen att gå in i det där utrymmet hihi


  


Jag fick så mycket gjort igår.. En härlig känsla!

Synd bara att man inte orkar vara så här aktiv varje dag ;-)


Det var några stycken som ville ha receptet på pannacottan jag gjorde till tjejmiddagen. Det kommer här..



Pannacotta på Marabou choklad


Receptet är för ca 4 pers


Ingredienser

 

4 dl grädde
2 gelatinblad 
2 msk strösocker
1 vaniljstång
150 g Marabou mjölkchoklad


Gör så här

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde, strösocker och vaniljstången i en kastrull.

Hacka chokladen grovt. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner chokladen, lite i taget så att det fär en jämn temperatur. Lägg sedan i gelatinbladen och rör om.


Häll upp det i 3-4 glas ca 1 dl i varje. Låt det svalna av lite innan det ställs i kylen. Låt de stå kallt i ca 4 timmar eller över natten.


Garnering:

 
Precis innan servering toppa med björnbär och riven vit choklad

 




Av Sussi - 11 april 2010 11:15

  


Gud så skönt att det bara är söndag.. En ledig måndag är kvar innan jag måste tillbaka till jobbet igen. Önskar det vore fler lediga dar men man kan inte få allt här i livet ;-)

Precis när jag höll på att förbereda som mest inför tjejmiddagen igår, så dök sambons pappa upp. Han har nog inte varit och hälsat på oss på säkert 5 år, så det är typiskt att han skulle komma precis då. Det var riktigt kul att se honom men jag hann liksom inte riktig umgås så mycket som man skulle ha velat eftersom jag förberedde inför tjejmiddagen. Även fast man hade gjort det enkelt sör sig själv så tog förberedelserna många timmar. Det var riktigt skönt att vara hemma för då kunde man ju ta sig ett glas okej då, det kanska blev några glas till ;-) 

Man behövde liksom inte köra någonstans!



Och vad lagade jag då?

Jag gjorde det som sagt var väldigt enkelt för mig själv men inte blev det mindre gott för det. Ett bra tecken är att ingen lämnade någonting kvar på tallrikarna. Sen var det inte fy skam att jag gjort så mycket så det räcker till middag åt mig och sambon idag också. Rester är bra för det betyder ju att man inte behöver laga iordning någonting ;-)


 


Det blev tacogratäng.. 

Det brukar alltid fungera bra när man har hungriga gäster ;-)


   


Till efterrätt blev det pannacotta på mjölkchoklad toppad med björnbär och vit choklad. Hur gott som helst! Pannacotta av alla dess slag är en favorit hos mig. Det är ju så himla lätt att göra :-)

Vill du har receptet så säg till bara så får du det..



Trisslotter skrapade vi även den här gången..

Som vanligt så vann inte jag ett jäkla skit på mina lotter. Nu tror jag nog det är nån konspiration på gång ;-)

Jag har inte vunnit på mina lotter någon gång på våra tjejkvällar (det är nog fjärde middagen nu). Tur att vi delar alla övriga vinsterna som går in på vårat gemensamma konto. Inte mycket men 100 kronor sammanlagt blev det. Man får vara glad för det lilla! Fast med den här takten så kommer det nog dröja innan vi kan hitta på nåt skoj ihop hihi


  


Ett måste är ju sällskapsspel. Om ni inte spelat det här förr så måste ni göra det. "Upp till bevis" heter det och det är superkul..

Jag och min lagkamrat vann så det gjorde det ju lite roligare ;-)


  


Kvällens outfit..

Eftersom sambons pappa dök upp på eftermiddagen så var jag tvungen att duscha och göra mig iordning tidigare.. Att jag har kunnat laga mat i den utan att spilla någonting är väldigt imponerande :-)

Av Sussi - 10 april 2010 10:56

Det är många nu som visar bilder från sina underbara vårtomter. Vackra blommor som sticker upp. Det första gröna gräset som växer och hur torrt och fint det är..

Självklart vill ju inte jag vara sämre..

Här kommer bilder på våran tomt. Nu är det vår!!!


  


Här har vi gräsmattan närmast parkeringen och garaget. Det fylls på rätt så bra nu så det dröjer nog inte länge förrän vi behöver ha gummistövlar för att ta oss till bilarna. Notera att det regnar också..


   


I den här hörnan funderar vi om vi kanske ska gräva en pool i framtiden. Men inte behöver vi det inte.. Här har vi ju en pool alldeles gratis!

Någon som vill komma på poolparty!! ;-)


   


Här har vi våran trekammarbrunn. Ja, visst. det är det där lilla locket som sticker upp i vattensamlingen!!

Undrar om tjejerna som kommer på tjejmiddagen ikväll blir glada om man ber dom att gå ut och göra sina behov istället hihi

Nej då, så långt ska vi inte gå men det ser illavarslande ut.. 


Ja, det var lite bilder på våran tomt det. Och det här är bara början..

All snö som smälter i skogen rinner rätt ner till oss.

(Nejdå, jag är inte alls bitter!!! hihi)

Någon som vill byta??? ;-)


  


Nu försöker jag tänka på nåt skojigare istället..

Förberedelserna är i full gång inför tjejmiddagen. Jag har gjort det ganska lätt för mig men ändå är det en hel del förberedelser. Det roliga är att man försöker utföra allt på en gång men i slutändan tar allt längre tid istället.

Dom här vännerna är vana att min kamera åker fram i tid och otid och fotar dom mest konstiga saker så jag tror nog ni alla förstår vad morgondagens inlägg kommer handla om? ;-)


  

Av Sussi - 9 april 2010 21:15

Med hjälp av min underbara sambo har vi fått fram två vinnare.

En förstapristagare och en andrapristagare. Anledning varför jag slängde in en extravinst var att det var så många som anmält sig till tävlingen. Det hade jag inte riktigt räknat med. Här satt jag och oroade mig för att ingen skulle vara intresserad att vara med..

Hur kul som helst :-)


Lottningen gick till så här..


  


Alla namnen skrevs på lappar. För er som inte vann den här gången kommer det komma nya tävlingar senare :-)


  


Efter att lapparna var skrivna lämnade jag över ansvaret på min sambo som fick dra vinnarna! Så jag hade inget som helst att göra med vem som drogs. Så skyll inte på mig om du inte vann hihi


Vi börjar med andrapriset!

Det vanns av ingen mindre än..


  


Grattis Mona!!:-)


  


En glasljushållare (lite mindre variant) och ett votivljus med doften vita snöbär kommer hem till dig under nästa vecka :-)


Nu över till förstapristagerskan. För det är en hon, så mycket kan jag avslöja hihi


Trumvirvel..


Ta da


  


Av alla 45 namn drog sambon dig som vinnare Vivi. Grattis till förstapriset som var den här ljushållaren med ett vita snöbärsljus. Även den kommer under nästa vecka till dig :-)


    



Av Sussi - 9 april 2010 07:00

  


Gud så skönt!! Då var fredagen här igen..

Den här veckan har gått riktigt fort trots att jag trodde det var torsdag i onsdags! Bara den här arbetsdagen tar slut någongång, ser jag fram emot en kväll med lite fixande inför tjejmiddagen jag ska ha här på lördag. Även vinnarna i min tävling ska dras :-)

Jag ser även fram emot fredagsmyset.. Gott att äta och dricka :-)

Det bästa är att grovstädandet är färdigt redan eftersom sambons mamma och plastpappa kom och hälsade på igår.

Man måste ju visa upp huset från den bästa sidan då ;-)

Jag behöver alltså inte förta mig på lördag rantandes runt plockandes och torkandes, bara lite dammsugning så är det klart!

Sambons plastpappa är snickare så vi fick en hel del bra tips från honom som vi kan använda oss av under renoveringen. Det är bra att ha personer runt omkring sig som man kan ha nytta av ;-)

Efter att ha slarvat och ätit kebabtallrik till lunch tidigare på dan så kändes det fullkomligt naturligt att slänga i sig bullar och Vienettaglass till middag på kvällen. Ska man slarva så kan man slarva ordentligt!!

Imorgon på söndag är det nya tag igen!

Trots att jag fyllde år för nästan en månad sen hade sambons mamma med sig en present till mig! Presenter är ju alltid skoj att få :-)


  


En nyfiken Doris ville väldigt gärna hjälpa till att öppna. När hon inte fick upp paketet med hjälp av nosen provade hon tungan. Att slicka upp paketet gick inte så himla mycket bättre det heller hihi


  


Jag fick en servetthållare som håller servetterna på plats även utomhus. Helt perfekt nu när det nalkas sommar och allt. I år slipper jag alltså springa och jaga servetterna ;-)

Även dessa härligt gröna ljus följde med. Här har vi en till som känner mig ganska väl, ljus är ju alltid en uppskattad present!


   


Jag beställde dom här superfina lakanen för 99 kr setet från Jotex för ett tag sen och idag hämtade jag ut paketet. Men döm av min förvåning när det visade sig att nån hade slängt ner två extrasaker..

Jag köper ju aldrig onödiga saker så vem som lagt ner det i min kartong är ju en gåta  

Tyvärr så var man ju tvungen att komma över 200 kr för att få beställa. Två ynka kronor för lite kostade påslakanseten, så säg hej till dom (det var ett 2-pack) nyaste medlemarna i ljushållarfamiljen ;-)

Det blir säkert mysigt att ha dom här lyktorna utomhus i sommar :-)


  


Av Sussi - 8 april 2010 07:00

  


Nu börjar det äntligen röra lite på sig. Idag är det äntligen den dag jag trodde det var igår när jag vaknade ;-)

En liten ynka morgon kvar att gå upp innan helgen är här. Dessutom blir det en promenadfri morgon. Sambon skulle ta promenaden i morgonbitti så jag kommer kunna sova nästan en timme längre. Alltså behöver jag inte gå upp förrän kl 5. Härligt med sovmorgon ;-)

Igår var dessutom en bra dag på bortgörarfronten. Jag klarade mig nog från.. hmm eller förresten!! Kanske inte.. En sak gjorde jag ändå!

Som hundägare har man ju alltid en klädroller i närheten. Det är hopplöst att använda svart annars. Och har man dessutom som jag, en vit hund syns håren desto mer. Jag rollade mig på morgonen innan jag klädde på mig ytterkläderna och åkte till jobbet..

När jag varit på jobbet ett bra tag inser jag att någonting sitter fast bak på rumpan!! Jag hade alltså satt mig på rollerpappret (en rejält stor bit) när jag tog på mig skorna tidigare på morgonen. Jag har alltså tagit mig till jobbet och klampat omkring på jobbet med en stor pappersbit fastsatt på rumpan! Det är lite synd att ingen sa det till mig, för sett det har nog ganska många hunnit gjort innan jag fick bort den!

Ja, Ja.. ännu en dag i mitt liv. Värre saker kommer jag nog göra hihi


Jag har en massa skoj att se fram emot i helgen. Eller massa kanske är att ta i men en sak i alla fall..

På lördag är det min tur att anordna tjejmiddag härhemma för tjejkompisarna. Det ska bli jättekul! 

Skönt att vara hemma också och slippa köra någonstans ;-)

Mat har jag bestämt vad jag ska göra men det får bli en hemlis ett litet tag till. Några av tjejkompisarna brukar kika i min blogg då och då..

Dom obligatoriska trisslotterna vi skrapar tillsammans, i hopp om en storvinst ska jag inhandlas imorgon. Än så länge har jag inte fått vunnit någonting på dom lotter jag haft med mig tidigare men det ska det bli ändring på nu. En miljon hade inte suttit helt fel ;-)   


Ikväll kommer sambons mamma med familj och hälsar på!

Det ska bli jätteskoj att dom kommer men lite uppstressad blir man av främmande mitt i veckan! Man jobbar ju och den där känslan att man måste städa finns ju alltid. Har man hund så blir det väldigt skitigt fort dessutom. Allra helst nu när det är det här vädret ute..

Normalt brukar jag gå i förnekelse under veckan och inte låtsas se skiten förrän den mirakulöst dyker upp lagom till helgen igen, då orken brukar falla på efter en god natts sömn! Fast nu var jag ju tvungen att göra en insats redan igår (stackars mig hihi)!

undrar vad det är för slarviga ena som lägger saker framme överallt! ;-)


  


Nu är det inte lång tid kvar på tävlingen om ljushållaren. I morgon kväll ska vinnaren utses :-) 

Eftersom intresset varit ganska stort, vilket är jättekul har jag beslutat mig för att slänga in ett andrapris också! 

Är du nyfiken på att vinna så kan du tävla här  


 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skapa flashcards